Skip to main

מי צריך תחנת עבודה ניידת?

חמי מילר | CTO, Professional Services Manager and BIM Advisor


עם כוח המחשוב הנייד של היום, כל אחד יכול לקחת ולהראות את תכנון ה CAD שלו. אבל רק בגלל שניתן לעשות זאת, לא בהכרח אומר שאנו צריכים מחשב נייד.
אני זוכר שבסוף שנות השמונים (כן של המאה הקודמת) ותחילת שנות ה 90 כאשר יצאנו לבית הלקוח הפוטנציאלי, כדי להדגים את יכולת התוכנה, המחשב הנייד שלנו היה בעצם המחשב השולחני שכלל כמובן את מסך השפורפרת הענק (עדין לא היו מסכים שטוחים) וכל זאת כמובן בעגלה על שני גלגלים (אני מקווה שניתן לדמיין את המסע לעבר המצגת).

זה לקח כמה שנים וכמה דורות של שיפורי יחידות עיבוד מרכזיים של המחשב (CPUs) והיום יש לנו תחנות עבודה ניידות המספקות את העצמה וביצועים שהיו נחלתן של תחנות עבודה הנייחות, ביחידה ניידת. 
תחנות העבודה הניידות של היום מציעות מגוון רחב של אפשרויות, המאפשר לרוכשים לשלב ולהתאים תכונות ויכולות כדי למצוא את המוצר המתאים ביותר לצרכים שלהם.

מה מתאים לי נייח או נייד? וכמובן איזה עוצמת מחשב מתאימה לי? 

נקודה לחשיבה, לא כל משתמש CAD או BIM שעבודתו מובילה אותו מחוץ למשרד זקוק למחשב נייד, אולי יספיק קישוריות לקבצים כדי שנוכל לצפות בהם?
כיום כל מכשיר נייד (אפילו הטלפון החכם שלנו) מסוגל לצפות בקבצי התכנון שלנו וזאת בעזרת תוכנות שיתוף מתאמות כגון A360 או Buzzsaw ואפילו מערכות ניהול ומרכוז מסמכים (הנדסיים וגם לא הנדסיים) כגון Autodesk Vault יספקו את הצורך לאתר, לראות, לסמן, להוסיף הערות, למדוד ועוד.

תחנת העבודה הניידת צריכה לשמש את אותם משתמשים אשר זקוקים לבצע שינויים מהותיים על המודל או השרטוט בשטח (במקרה זה חשוב לזכור לעדכן את הקובץ במשרד כך שהשינויים בשטח יהפכו להיות הגרסה האחרונה במשרד) או אולי לבצע פעולות הדמיה שונות בזמן אמת מול הלקוח. 
היכולת לקחת תחנת עבודה ניידת מהמשרד לאתר או למקום עבודתו של הלקוח יכולה להניב יתרון תחרותי משמעותי ולחסוך זמן רב  במחזוריות של עבודה ראשונית במשרד, יציאה ללקוח עם התכנון הראשוני, חזרה למשרד לביצוע שינויים ושיפורים ושוב ללקוח ושוב למשרד ושוב…

טוב, השתכנעתי אצלי בעבודה אני צריך להשתמש במחשב נייד, אז מהו סוג המחשב שמתאים לי?
ראשית צריך לדעת שהגדרת תחנת עבודה אינה מסתכמת במחשב חזק מאוד כמו i7 וכמות זיכרון גדולה. 
הגדרה המקצועית של תחנת עבודה (Workstation) מוגדרת כך רק ע”י היצרן וצריכה לעמוד בתקנים מחמירים של תאימות בין  כל רכיבי המחשב. 
רוב תוכנות ה CAD  זקוקות לעבוד עם כרטיס מסך ורוב המחשבים (ניידים / נייחים) אינם מגיעים עם כרטיס מסך מובנה המתאים לסוג עבודה זה.

כאן באה חברת אוטודסק לעזרתינו והקימה אתר עם מחולל “חומרה מאושרת” המותאמת לתוכנה בה אנו רוצים לעבוד.
כדי להגיע למחולל נלחץ על הלינק: Certified Hardware נקבל את המסך הבא:

הסבר למסך:

1.נתחיל בבחירת אופציית הבדיקה מחשב או כרטיס מסך 
2.נבחר את התוכנה או החבילה הרצוייה כולל גרסה 
3.נבחר את המערכת ההפעלה בה אנו מעוניינים להשתמש ואפשר לבחור גם את היצרן 
4.נלחץ על Find ונקבל את רשימת המחשבים המומלצים (או כרטיסי המסך)

דוגמה לבחירה שבצעתי:

לאחר ההרצה של הבחירה ניתן יהיה לראות את תוצאות החיפוש ברשימה המתאימה לתוכנה 

אז איך נבחר מתוך הרשימה?

זה כבר תלוי בצורך, במשרד או מחוצה לו (נייד או נייח) וסוג התכנון: גדול, בינוני, קטן, איך יודעים? פשוט, צרו קשר לפני רכישת המחשב ונמליץ לכם על המחשב בהתאם לסוג העבודה.

בהצלחה בבחירה,

חמי.

דילוג לתוכן