Skip to main

כנס משתמשי Autodesk בלאס וגאס

חמי מילר | CTO, Professional Services Manager and BIM Advisor


כמדי שנה חברת Autodesk עורכת את כנס הלקוחות השנתי של Autodesk University בלאס ווגאס. ובכן מה קורה כאשר אוטדסק מנגישה וחושפת את מעבדת המחקר המתקדמת ביותר שלה בפני המשתתפים מהעולם? אנו מקבלים תצוגה מרהיבה של הפתרונות ביצירת העתיד. 

 

“The Future of Making Things”

הצגת טכנולוגיות מרהיבות בחווית עתיד עשיית הדברים המראים איך העולם סביבנו משתנה בתכנון, יצירה ושימוש. אוטודסק מציגה את שלושת המגמות המערערות ומאתגרות את הדרך בה אנו מתכננים ויוצרים כיום, Generative Design, ייצור בעזרת רובוטים תעשייתיים ותכנון בעזרת הטמעת מציאות מדומה (VR immersive) יהפכו בקרוב למציאות בכל המגזרים.

אז מה הוצג….

רובוטים תעשיתים ענקיים, הדפסת תלת מימד של אובייקטים בגודל מלא, גיאומטריות מורכבות להפליא ובמהירות גבוהה.

 

AR / VR מציאות רבודה ומציאות מדומה חוויה ברזולוציית תמונות אמתיות המאפשרות עריכה ושיתוף פעולה עם אחרים בכל מקום ובכל זמן.

 

את מכונית הספורט בעלת הביצועים המדהימים הראשונה שתוכננה בעזרת טכנולגיות Generative Design.

 

בנוסף ,מתדולוגיית מידול מידע המבנה (BIM), מחובקת ומאומצת על ידי ממשלות, אדריכלים, מהנדסי מבנה ,מהנדסי תשתיות (AEC) וחברות ברחבי העולם בשל היכולות שלה להפחית עלויות ולשפר איכויות. BIM הוא עכשיו מה שאנדי גרוב המנוח (ממייסדי אינטל) קרא: “נקודת פיתול אסטרטגית”.

איך ניראת מתדולגיית BIM בעידן בו קישוריות נמצאת בכל מקום? ובכן זה בדיוק מה שהיה במוקד הכנס: הקישוריות והחיבור של BIM.אז מה הכוונה ב BIM מחובר?

הטכנולוגיות של היום תומכות בתהליכי BIM מתקדמים ומנפצות את הדרך בה היום בניינים ותשתיות מתוכננים. עם זאת, עבור חלק מאדריכלים, מהנדסים, קבלנים, ובעלים / מפעילים, הטכנולוגיות והתהליכים החדשים נשארים כאפשרויות מפחידות הדורשת:

* הסבת צוות העבודה הקיים.

* לשים את מבטחינו בענן ובטכנולוגיות ניידות.

*ביצוע המעבר הכרחי מאזור הנוחות של דו מימד  לתוך עולם של מודלים בתלת מימד ו BIM.

 

תובנות החיבור – Connecting Insights

ללכוד, ליצור, ולחשב כמויות אדירות של נתונים ולהעריך חלופות בהקשר עם העולם האמיתי.לקבל תובנות כבר בשלב התכנון המוקדם התומכות ב “הכי טוב שאפשר” בניגוד לביצועים של ” מעשי ביותר” בפרויקטים שהסתיימו. בעזרת יכולות הענן, טכנולוגיות מציאות מדומה ורבודה, התוכנה הופכת ליועצת בתהליך תכנון והנדסה, אופטימיזציית תכנון ובסיוע קבלת החלטות מושכלות בצוות לפני “שבירת הקרקע” בשבריר שניה.

פרוייקט “Fractal” ממעבדות אוטודסק מראה איך כלי Generative Design עוזר בקבלת תובנות.

 

חיבור הספקה – Connecting Delivery

שילוב התכנון והייצור בתהליך הבנייה בדרך חלקה יותר. הרחבה בזמן אמת אל אתר הבנייה, עם חיישנים, מזל”טים, מכונות בעלות אינטלגנצייה והתקנים ניידים המופעלים על ידי פלטפורמת ענן BIM מחובר. אינטגרציה חלקה של תהליכי בניה המתרגמות כוונה לביצוע תוך חיסכון בזמן וכסף.

רובע מרכז קניות יוסטון טקסס – שימוש בסורק תלת מימדי לסריקת מצב קיים וטיפול במידע הסרוק בעזרת Autodesk ReCap360 (תמונה באדיבות Autodesk, Austin Commercial, 3D Robotics)

 

חיבור נכסים – Connecting Assets

כמויות עצומות של נתונים זמינות כעת וחיבור טכנולגיות עוזרות להפוך את הנתונים לשימושיים לאורך כל מחזור החיים של הפרויקט. ללמוד מנסיונם של נתונים תפעוליים שנאספו ברחבי העולם לשיפור מתמיד של קבלת החלטות. לאסוף נתונים באמצעות חיישנים והתקנים מחוברים (IOT) להודיע על החלטות תחזוקה, יותר פעולות יעילות עם כושר הסתגלות, שיפורי תכנון ותהליכים בעתיד.

Autodesk Building Ops – אפליקצית מובייל הראשונה לניהול נכסים ותפעול המשלבת BIM מבית Autodesk

 

חיבור צוותים – Connecting Teams

הפרויקט נמצא במרכז. בעזרת הענן נשאר מעודכנים בכל מקום, במשרד, באתר הפרויקט. נוכל לחלוק ולשתף פעולה בין המשתתפים והמערכות לכל אורך מחזור החיים של הפרוייקט וכל זאת בזמן אמת וללא מחסומים.

ככל שמיזמים משותפים הופכים נפוצים יותר ויותר בענף, חברת Autodesk עוזרת לנו לחבר צוותי עבודה בין אם הם באותו משרד או משרדים שונים ואפילו בערים ומדינות שונות.
 

מה שנראה מופרך כיום מאוד אמיתי ואפשרי לביצוע עם השילוב המושלם של טכנולוגיות מבית, Autodesk עכשיו זה הזמן לאמץ מתדולגיות כמו BIM ויכולות כמו Generative design כחלק מעתיד עשיית הדברים.

 

אשמח לספק פרטים נוספים, ניתן לפנות אלי ישירות במייל [email protected]

חמי מילר,

מנהל טכנולגיות ושירותי מומחה.

דילוג לתוכן