Skip to main

אלעד מוסקוביץ’ | Senior Manufacturing Technical support Specialist


תוכנת Inventor מאפשרת לנו לייצר ברמת סקיצה אובייקט סגור הנקרא בלוק. לאחר שרטוט בסקיצה (צורה הנדסית), נוכל להוסיף טקסט, נקודות ומידות, נבחר את מה שאנו צריכים ונהפוך אותם לבלוק. שאנו הופכים מספר אלמנטים לבלוק הם יתנהגו כמקשה אחת. לכן יהיה יותר קל להגדיר אותם במרחב ולהזיז.  למשל מודל דו-מימדי, קובץ מסוג DWG. במקום לפתוח בתוכנה אותו כדף שרטוט, נרצה להכניסו לתוך סקיצה אשר ב- Part. נייבא אותו בעזרת הפקודה Import DWG:

נאשר את ההגדרות כדי שהקובץ יפתח בסקיצה. נשים לב שיש לנו אפשרות כבר לקבל באופן אוטומטי בלוקים, במידה וכבר מישהו בנה עבורנו בתוכנת AutoCAD את הבלוקים:

לבסוף המודל יפתח בסקיצה:

במקרה שלנו עדיין לא מוגדר הבלוק, לכן אם ננסה לתת מידה או להזיז קו נוכל “להרוס” את הסקיצה:

לכן נמיר את האובייקט לבלוק מתוך Create – > Create Block. בחלון שיפתח נסמן את הצורה הרצויה, נגדיר נקודת הכנסה ונוכל לתת תיאור:

לאחר מכן , ב- Browser תופיע תיקיית Block. בכל סקיצה חדשה נוכל להוסיף את הבלוק על ידי גרירתו לסקיצה

הפיכתו לבלוק תאפשר לעבוד בצורה קלה יותר ותמנע “הרס” של הצורה עקב הזזה. סיבה נוספת ליצירת בלוק היא מידול מנגנון בצורה פשוטה, ברמת החלק, לפני שבונים כל חלק בנפרד, מכניסים להרכבה ומגדירים אילוצים. למשל המנגנון הבא:

לכל בלוק הגדרנו את המידות, הסקיצה מכילה ארבעה בלוקים והמנגנון (ההרכבה בסופו של דבר) אמורה להיות מורכבת מכמות מסוימת, נוכל לייבא את הכמות הנדרשת ובעזרת אילוצים בשרטוט לראות את התנועה ומתי יהיה כשל הנדסי. ניתן להזיז ביד חופשית את המנגנון או לתת מידות:

אם נשנה את אחת המידות ונקבל הודעת שגיאה:

נבין שיש לנו בעיה בתכנון ונוכל לשנות את מידות הבלוק במהירות כדי שהמנגנון ללא בעיות.

בהצלחה

דילוג לתוכן