Skip to main

דני מרגוליס | Manufacturing & PDM Technology Manager


בעולם המודרני, בו בכל דקה נתונה, נולדים רעיונות למוצרים חדשים, השימוש באלגוריתמים חכמים כדי לייצר מאות אלטרנטיבות תוכן שונות, הפך לצמד מילים הכרחי בדרך להצלחה –  Generative Design. רבים יסכימו כי ה GD הוא כנראה הפיתוח המסעיר ביותר ב 20 השנים האחרונות. אז אמירה זו נשמעת לכם מופרזת מדי, אתם מוזמנים לקרוא את המשך המאמר ולהחליט בעצמכם.

באמצעות תוכנת בינה מלאכותית (AI) וכוח המחשוב של הענן, תוכנה כגון ה Fusion 360  מאפשרת למתכננים לבחור מבין אלפי אפשרויות תוכן וזאת על ידי הגדרת בעיית התכנון – הזנת פרמטרים בסיסיים כגון גובה, משקל לתמיכה, כוחות וחומרים.

מה סוד ההצלחה של ה GD?

1. הפחתת המשקל – חלקים אשר מתוכננים עם GD מאפשרים הפחתת משקל משמעותית תוך עמידה בתנאי עבודה המוגדרים. כמו כן, התוכנה עושה אופטימזיציה בשימוש בכמה שפחות חומר גלם תוך שמירה על קשיחות המבנה. זהו יתרון משמעותי על פני טכנולוגיות ישנות יותר כגון אופטימיזציה טופולוגית.

2. קיצור זמן הפיתוח – כתוצאה מחישוב מאות אלטרנטיבות במקביל מתאפשר למתכנן לחקור במהירות רבה אפשרויות תכנון נוספות שלא היה נחשף אליהם לפני השימוש בטכנולוגיה. טכנולוגיית GENERATIVE DESIGN לוקחת בחשבון את המאמצים הפועלים על החלק, לכן זהו יתרון נוסף מבחינת המתכנן.

3. ייצור המוצר – שימוש ב GD בשילוב ייצור עם הדפסה תלת ממדית, מאפשר למתכנן לייצר חלקים מורכבים גאומטרית אבל מותאמים ספציפית לבעיה מסוימת שאותה אנו פותרים. באמצעות Fusion 360 הנגישות והשימוש בטכנולוגיה מסוג זה הופכת לפשוטה ביותר.  

מה בין Generative Design לאופטימיזציה טופולוגית?

רגע לפני שנציג דוגמא לשימוש ב Generative Design, כדאי שנהיה ברורים בנוגע למה היא כן ומה היא לא. כפי ששמתם אולי לב, טכנולוגיה נוספת אשר לעיתים נוטים להתבלבל בינה לבין ה GENERATIVE DESIGN, היא Topology Optimization. אחת הסיבות לבלבול בין שתי הטכנולוגיות, היא ששתי הסביבות דורשות את אותן הגדרות ראשוניות כדי להתחיל חישוב, אך קיימת סיבה נוספת: אופטימיזציה טופולוגית מעדנת ומשפרת חלק קיים, ווריאציה אחת שתוכננה על ידי המתכנן. נא לא להתבלבל. ה GENERATIVE DESIGN אינה “עוד טכנולוגיה”, אלא מהפכה טכנולוגית. לא זו בלבד שה Generative Design אינה זקוקה לתכנון ראשוני, אלא שבנוסף היא מחוללת עשרות ומאות אפשרויות נוספות.

יצרנית המטוסים איירבוס השתמשה ב Generative Design כדי לייצר מחדש מחיצה פנימית עבור מטוסי ה 320A  שלה ועלתה עם עיצוב מורכב, שבסופו של דבר הפחית  45% (30 ק”ג) מהמשקל של החלק. ירידה זו במשקל, פירושה הפחתה מאסיבית של צריכת הדלק הסילוני וכן ירידה של מאות אלפי טונות של פחמן דו חמצני הנפלטות מצי שלם של מטוסים. רק כדי לסבר את האוזן, החיסכון והמשמעות מבחינת איכות הסביבה הינן שוות ערך להורדת 96,000 מכוניות נוסעים מהכביש, במשך שנה!

דוגמא נוספת לשימוש בטכנולוגיית GENERATIVE DESIGN במפעלי General Motors

What is Generative Design | Tools & Software | Autodesk

לעיתים קיים חשש לעבור מתוכנה אחת לשניה. פלטפורמת Fusion 360 הפועלת בטכנולוגיית Generative Design, הינה התוכנה הנוחה ביותר למעבר קל, נוח, המגובה בצוות תמיכה הזמין לכל שאלה.

כפי שהבינה המלאכותית  AI הופכת להיות חלק מכל תהליכי העבודה וה Generative Design הופך לנורמה עבור עיצוב ותכנון המוצר, יהיה זה מרגש לראות עד כמה ניתן להתקדם, ליצור דברים נוספים, כדי להפוך את העולם למקום טוב יותר עם פחות פסולת חומרית, פחות בזבוז דלק ופחות השפעה שלילית על הפלנטה שלנו. זהו תהליך הייצור העתידי והעתיד, כבר כאן.

מעוניינים ללמוד יותר? צרו איתנו קשר כאן

דילוג לתוכן