חמי מילר | CTO, Professional Services Manager and BIM Advisor
שינוי הוא קבוע בעסקים! והיום הוא גם מתרחש בקצב מהיר יותר מאי פעם.
אנו מודעים לכך שתעשיית AECO (אדריכלות, הנדסה, בניה ותפעול ) מתמודדת עם אתגרים הולכים וגדלים, החל מבעיות בשרשרת האספקה ועד מגבלות בכוח העבודה, מה שמאלץ חברות לעשות יותר עם פחות.
הגעתו (הפתאומית) של AI (בינה מלכותית – Artificial intelligent) מציגה גורם נוסף שעל עסקים להתמודד איתו.
היום ה AI נמצא במודעות מדי יום, זו אולי הטכנולוגיה המפריעה ביותר מאז האינטרנט ותעשיית AECO מנסה להבין במהירות מה זה אומר עבורם.
אין ספק שזה מאלץ עסקים לשקול מחדש את מסע הטרנספורמציה הדיגיטלית שלהם, להאיץ את המעבר משרתים מקומיים ומאגרי נתונים מבודדים לענן ולשלב מוכנות ל-AI באסטרטגיית הנתונים שלהם.
אישית אני חושב שרובנו מסכימים, ש-AI הולך להיות משנה משחק משמעותי ושהוא יגיע במהירות רבה.
סקרים (לפחות אלו שבוצעו ע"י אוטודסק) מראים שרבים ממנהלי AECO מאמינים שהנתונים שלהם אינם במצב מוכנות או נגישות לשימוש מוצלח עם AI כיום.
AI אינו השיקול היחיד, תעשיית AECO כבר מתמודדת עם לחצים עצומים מבחינת מסירת פרויקטים, כאשר חברות רבות חוות עיכובים ועלויות יתר עקב אתגרים בנתונים, זרימת עבודה ותקשורת.
הרבה מהבעיות הללו נובעות מאי קבלת מידע מדויק לצוות הפרויקט בזמן הנכון.
איננו יכולים להרשות לעצמנו להתעלם מהאתגרים הללו. חוסר יעילות משפיע על הביצועים העליונים והתחתונים, מה שמוביל לאובדן פרודוקטיביות (מוערך בכ-14 שעות/עובד/שבוע) ועלויות עבודה חוזרת המוערכות במאות מיליארדים בשנה.
אולי אחת הדאגות הגדולות ביותר היא שלמרות כל הנתונים שנוצרים בתכנון ובנייה, רק חלק קטן מהם למעשה מנוצל. זה מדאיג במיוחד, בהתחשב בכך שדאטה הוא הבסיס ל AI.
בסופו של דבר, זה מאלץ אתנו לעשות "חושבים מחדש". חברות חייבות לשקול כיצד הן יכולות לאמץ ולהאיץ את הטרנספורמציה הדיגיטלית הנדרשת כדי למסור פרויקטים בצורה יעילה ורווחית יותר תוך הכנה להזדמנויות הפרודוקטיביות העתידיות עם AI.
יותר ויותר חברות הנדסה מאיצות את המעבר לענן ומעבירות את "ערמת" הטכנולוגיה הקיימת שלהן הבנויה משרתים מקומיים, דיסקים פרטיים וענני אפליקציות ציבוריים לפלטפורמות ענן פתוחות , מנוהלות ומחוברות לאורך מחזור חיי הפרויקט ובכך מבטלות מאגרי נתונים מבודדים ונתונים מנותקים. אין ספק שמרכוז המידע ונגישות לפלטפורמות ענן יעניקו כוח ל AI וישפרו את הגישה לנתוני פרויקטים ופרודוקטיביות.
כמובילה בתעשיית כלי תוכנה לתכנון ובניה, Autodesk משתפת פעולה עם לקוחותיה כדי לעזור להם לעבור לזרימת עבודה מאוחדת מבוססת ענן המכסה כל היבט של מחזור חיי הפרויקט – מתכנון ותכנון מוקדם לביצוע ומסירה סופית – הכל מנוהל בתוך סביבת נתונים משותפת אחת.
בעזרת הטכנולוגיה של אוטודסק ויכולת שלנו (TeamCAD) בהנגשת הטכנולוגיה ,אנו עוזרים ללקוחותינו להשיג תוצאות פרויקט טובות יותר עם מסירת פרויקטים דיגיטלית, תהליך המונע על ידי פלטפורמת ACC הייעודית של אוטודסק, המחברת את כל בעלי העניין בפרויקט בזמן אמת עם המידע המדויק והעדכני ביותר שהם צריכים כדי לבצע את עבודתם.
Autodesk Construction Cloud (ACC) היא פלטפורמת AECO בסביבת נתונים משותפת בענן, המשתרעת על כל מחזור חיי הפרויקט מהקונספט דרך התכנון, הבנייה והתפעול ומספקת פלטפורמת נתונים אחת. אף ספק ענן אחר לא יכול להציע סביבת נתונים משותפת שנבנתה באופן טבעי לעבוד בזמן אמת עם נתוני התכנון והבנייה שלנו. המשמעות היא שכל משתתפי הפרויקט יכולים לגשת לנתונים מדויקים ועדכניים בזמן אמת לאורך מחזור חיי הפרויקט.
לקוחותינו שמים לב, אלו שהופכים את מסירת הפרויקט שלהם לדיגיטלית מממשים את ההבטחות של זרימות עבודה מחוברות, שיתופיות ויעילות יותר, ומנהלים טוב יותר את האתגרים בפרויקט, החל ממורכבות הפרויקט ועד שגיאות ועבודה מחדש. לא רק זאת, מכיוון שהם רואים תוצאות טובות יותר, הם רואים השפעות טובות יותר על השורה התחתונה, מה שעוזר להגדיל את שיעור הזכייה שלהם במכרזי פרויקטים.
חברות שאימצו את ACC מזערו את השימוש "בערמת" טכנולוגיות מיושנות, המנותקת והמפורקת בכלל הדיסציפלינות וזאת כי עברו לפלטפורמה מחוברת לחלוטין המשתרעת על פעולות הפרויקט מה שמוביל לביצוע מהיר יותר, חוסר יעילות מופחת ומהירות לשוק מהירה יותר ובסופו של דבר הוביל להחלטות טובות יותר, תוצאות טובות יותר, פחות עבודה חוזרת ויותר אמון.
כמובן שברגע שיש לנו נגישות למרכז המידע המבוסס על ACC נוכל לנצל ולחבר יותר נתונים על פני טביעת הרגל התפעולית שלהם עם מערכות ERP חשבונאות, שיווק ונתונים אחרים.
התחלתי לכתוב על איך AI מאיץ במהירות, העובדה היא שהוא כבר כאן ויש עשרות תכונות AI ספציפיות לתחום הבניה והתשתיות AECO שזמינות כבר היום. כמובן שחברת Autodesk מובילה בחדשנות עם AI בשלוש דרכים בסיסיות:
· ניתוח: מתן תובנות פעולה למשתמשי קצה מה שעוזר להבין מה הכי חשוב בזמן אמת, ומאפשר קבלת החלטות חכמות יותר. זה עוזר להפחית סיכוני פרויקט.
· אוטומציה: הסרת חוסר יעילות מעבודה מקוטעת. הפחתת משימות חוזרות על ידי אוטומציה של שלבים שבעבר דרשו עבודה ידנית, מה שמגביר את הפרודוקטיביות.
· העצמה: לספק יותר עם פחות כח אדם, פחות זמן ומשאבים.
לדוגמה, מה אם נוכל לשאול את הפרויקט שלנו כל דבר? כמו לשאול את המפרט לסכם את כל דרישות בדיקות האש לבניין ואז לעזור בסיכום דרישות אלו במייל לשיתוף עם חברי צוות אחרים?
AI גנרטיבי ומודלים שפה גדולים מותאמים לנתוני פרויקטים של בנייה ומשולבים בזרימות עבודה של פרויקטים. זה יפתח דרכים חדשות להקל על הגישה והשימוש בנתוני פרויקטים בזמן אמת על פני צוותי הפרויקט שלנו.
בסרטון זה, ניתן לראות את Autodesk Assistant בתוך ACC עוזר למשתמשים לגשת ולמצוא בקלות מידע רלוונטי על הפרויקט שלהם, מספק סיוע בזרימת עבודה ותובנות חכמות. זה מדגיש את היתרונות של עבודה בפלטפורמה מרכזית ומאפשר לצוותים לקבל החלטות מהירות וטובות יותר שמשפיעות באופן חיובי על תוצאות הפרויקט.
אז הנה השינוי כבר כאן, הוא מאיץ במהירות והוא בהחלט מפריע.
נשמח להזדמנות לשבת עם בעלי עניין עסקיים, מובילי פרויקטים ואנשי מפתח אחרים כדי לעזור להבין היכן ההזדמנויות שלכם ומה ההמלצות שלנו.
התהליך שלנו כולל פגישות עם הצוותים שלכם, קיום מפגשי גילוי ודיווח חזרה עם המלצות בדוח מנהלים.
רוצים לדעת עוד, צרו איתי קשר ואשמח להסביר
במייל [email protected], בטלפון: 050-5495005
בברכה,
חמי מילר
מנהל טכנולוגיות שירותי מומחה ויועץ BIM & PLM